|
本人发布继上期发布第二段阅读理解,然后解析问题,对你的阅读理解绝对有很大很大的帮助。本练习出自《考研英语不读胜读》。 The (1)supposed importanceof influentials (2)derices from a (3)plausibie-sounding but largely untested theory called the”two-step flow of communication”:Information flows fromthe media to the influentials and from them to everyone else.Maketers have(4)embarced the two-step flow because itsuggests that if they can just find and influence the influentials.those selectpeople will do most of the work for them.The theory also seems to explain thesudden aned unexpected popularity of certain looks.brands,or neighborhoods.Inman such cases,a(5)cursory searchfor causes finds that some small group of people was wearing,promoting,ordeveloping whatever it is before anyone else paid attention.(6)Anecdotal evidenof this kind fitsnicely with the idea that only certain special people can drice trends. (1) 这个词在此处出现暗含两个意思:这些有影响力的人的重要性是大家应该指望的。眼下之意就是,事实很有可能与大家的指望不一样:这种大家应该指望的重要性也就是上文刚刚提到过的这件事。注意THE的出现,通常意味着这个十五在上文中刚刚被提到过的。聪明的同学,应该立刻反应过来作者刚才第一段中对于那个观点的是批评的态度。这也为本端文脉的发展定下一个基调:批评为主。 (2) “从…….提纯、提炼而来”:在社会科学领域,表示“来源于”。此处表明上文中提到的观点源于什么什么理论。 (3) 该词在英文中是很微妙的:貌似有道理的。言下之意也就是“没道理的”时候居多。再结合一下下面的but largely untested,我们立刻发现作者的真是意图还是对这个观点的继续打压。 (4) 拥抱。 (5) 草率,粗率的。 (6) 铁事,铁闻的。 2.The author suggests that the”two step-flow theory”____ A.serves as a solution to marketing problems B.has heped explain certain prevalent trends C.has won support from influentials D.requires solid evidence for its validity 解析:这是一道推断题。根据专有名词”two step-flow theory”,寻找下一个评价plausible-sounding but largely untestedtheory.听起来很有道理,但是很大程度上未经证实。把未经证实一次反过来说,也就是本题的选项D。
|