考研论坛

曾经的英语复试自我介绍

中级战友

K币
1202 元
楼主
Good morning. Dear professors:
      It is my great honor to be here today. I really appreciate that you can give me this opportunity. My name is xxx ,24 years old ,I am born in jingzhou, a famous city with a long history ,which is the cradle of Chu Culture .Last year I graduated from xxx .Though it is not well known ,i really love it because it offers me such a chance to develop my abilites and broaden my horizon .
      很荣幸今天我能来这儿,真的很感激你们能给我这次机会。我的名字是XXX24岁。我出生于一个历史悠久的著名城市—荆州,它是楚文化的摇篮。去年我毕业于xxx,虽然它并不出名,但我很爱它,因为它给了我这样一个机会去锻炼我的能力、开阔我的视野。
      I am a diligent student and I believe that a smooth sea never made a skillful mariner .When i was a sophomore , some classmates and i contacted the xxx competition ,and we bagan to prepare for the match. In the process of training, we faced with a lot of failures and setbacks, there were  lots of students gradually quit, but I insisted to the end.Finally we participated in xxx, and won the first prize .
     我是一个勤奋的学生并且我相信平静的大海成就不了高超的水手。我在大二时和同学接触到了xxx比赛,并开始为之准备,在训练的过程中,我们遇到了很多困难和挫折,逐渐许多同学退出来,但我坚持到了最后。最终我们参加了xxx大赛,并获得了等奖。
      Well,In my spare time, I'd like to some outdoor sports such as Orienteering and camping,and i once was a member of outdoor sports club of our school.There is a wonderful joy in the leaving behind the noisy city ,with a quiet mood into the embrace of nature,with each breath of reviving air one seems to inhale new life.You can build up your body at the same time also can relax mood and make friends, I really enjoy this.   
     在我的业余时间,我喜欢做一些户外运动比如定向运动和露营,我曾经是我们学校户外俱乐部的一员。离开嘈杂的城市静心拥抱自然,每一次呼吸似乎是注入新生,这一切真是太美妙了。你能够强化你的身体同时放松心情并结交朋友,我真的很喜欢这。
     I wanna take a further study on the graduate level because I am interested in this field and I hope I can improve the theoretical and practical ability. In 2013 I had participated in a postgraduate examination and entered oneself for an examination to your school ,but failed to enter the retest. As the saying goes that where you fell down where you stand up. You got a dream, you gotta protect it. And thats why I am here today.   
       Thank you very much. Thank you!
       我想要在研究生阶段进一步的深造因为我对自动化专业很感兴趣并且我希望能提高自己的理论实践能力。2013年我参加过一次研究生考试并报考了贵校,未能进入复试。人们说在哪里跌倒,在哪里爬起。如果你有梦想,你就应该好好保护它。这就是今天我为什么在这里         
        谢谢!

中级战友

K币
    1000 元
    沙发
    写的不错
    座中泣下谁最多

头像被屏蔽

Banned to Post

K币
    1766 元
    板凳

中级战友

K币
    1202 元
    地板
    吴玉涛 发表于 2015-3-8 15:55
    谢谢楼主!
    我是15考研的,现在进入复试了,在准备复试的东西,我想请教下你,复试的时候 如果老师提问可能 ...

各个学校复试不太一样,侧重点也不同,我就说说我当时与准备的和有问过的情形吧:仅供参考
    我们复试时英语面试是两个老师,一个记录,一个和你对话
    (有的学校可能是好多老师群面的那种或者还有听力什么的,具体你还是咨询一下你所考得那个学校的师兄师姐吧)。
    然后再就是看看英语面试占复试成绩的比重,如果比重很小的话就不要花太多时间准备,把时间用在刀刃上。
    具体说说有问道过的几个问题吧:
    1.自我介绍
      (这个是必须有的)
    2.为什么选这个学校,对该校的感受
       (就是说这个学校怎么怎么好咯)
    3. 交通拥挤解决办法,你对交通问题的看法
    (我们那个学校经常问这个问题)
    4.你的专业兴趣  
      (表示回答这个问题时,本来知道问问题那个老师的研究方向的,然后就回答了那一方面,
           无奈由于专业词汇量太少卡壳了,很囧,好在之前准备的充分,顺利扯到其他方面了)
    5.参加过什么比赛没,简绍一下这个比赛
    (由于之前的自我介绍里面有提到,所以问了问)

然后我有大概准备以下问题:
    1.自我介绍
    2.读研原因
    3.研究生期间计划  
    4.家乡介绍
    5.本科学校城市
    6.广东印象
    7.房价问题
    8.交通问题
    9.专业相关的(比较重要)

其实英语面试就是和人说话,表现的自然一点就好了,语速适中点,虽然有些东西是你之前背过好多次的,
       遇到不会的也不要太紧张,尽量往自己熟悉的地方扯,不要冷场就好了。
       祝好!

新手上路

K币
    8 元
    还行  顶一个

一般战友

K币
    292 元
    谢谢楼主!

头像被屏蔽

Banned to Post

K币
    1766 元

头像被屏蔽

Banned

K币
    88 元

一般战友

K币
    356 元
    谢谢,楼主,很有用

来自Android客户端

新手上路

K币
    30 元
    楼主我想问一下,我的复试科目是外语口语和专业课综合面试,是不是没有笔试了

来自Android客户端