精华0
威望2
K币428 元
注册时间2017-11-8
在线时间0 小时
最后登录2018-4-18
一般战友

- 精华
- 0
- 威望
- 2
- K币
- 428 元
- 注册时间
- 2017-11-8
|
5楼

楼主 |
发表于 2017-12-11 15:19
|
只看该作者
Text 4
这篇相对简单,但网络版上有许多错字,可能是扫描器无法识别出的错,甚至连38题题干都有错字。下面文章已更正:
Will Hutton,‘As the hacking trail proves, we lack moral purpose in public life’.于 2014,June 29 刊登在 UK News。
1 Two years ago, Rupert Murdoch’s daughter, Elisabeth, spoke of the “unsettling dearth of integrity across so many of our institutions”. Integrity had collapsed, she argued, because of a collective acceptance that the only “sorting mechanism ”in society should be profit and the market. But “it’s us, human beings, we the people who create the society we want, not profit ”.
2 Driving her point home, she continued: “It’s increasingly apparent that the absence of purpose, of a moral language within government, media or business could become one of the most dangerous goals for capitalism and freedom.” This same absence of moral purpose was wounding companies such as News International, she thought, making it more likely that it would lose its way as it had with widespread illegal telephone hacking.
3 As the hacking trial concludes – finding guilty one ex-editor of the News of the World, Andy Coulson, for conspiring to hack phones, and finding his predecessor, Rebekah Brooks, innocent of the same charge – the wider issue of dearth of integrity still standstill. Journalists are known to have hacked the phones of up to 5,500 people. This is hacking on an industrial scale, as was acknowledged by Glenn Mulcaire, the man hired by the News of the World in 2001 to be the point person for phone hacking. Others await trial. This long story still unfolds.
4 In many respects, the dearth of moral purpose frames not only the fact of such widespread phone hacking but the terms on which the trial took place. One of the astonishing revelations was how little Rebekah Brooks knew of what went on in her newsroom, how little she thought to ask and the fact that she never inquired how the stories arrived. The core of her successful defence was that she knew nothing.
5 In today’s world, title has become normal that well-paid executives should not be accountable for what happens in the organizations that they run. Perhaps we should not be so surprised. For a generation, the collective doctrine has been that the sorting mechanism of society should be profit. The words that have mattered are efficiency, flexibility, shareholder value, business–friendly, wealth generation, sales, impact and, in newspapers, circulation. Words relegated to the margin have been justice, fairness, tolerance, proportionality and accountability.
6 The purpose of editing the News of the World was not to promote reader understanding, to be fair in what was written or to betray any common humanity. It was to ruin lives in the quest for circulation and impact. Ms Brooks may or may not have had suspicions about how her journalists got their stories, but she asked no questions, gave no instructions - nor received traceable, recorded answers.
36. According to the first two paragraphs, Elisabeth was upset by
[A] the consequences of the current sorting mechanism
[B] companies’ financial loss due to immoral practices.
[C] governmental ineffectiveness on moral issues.
[D] the wide misuse of integrity among institutions.
大海捞针题型。海洋已经限制住了,在前两段之中,找一找让Elisabeth不开心的地方。第1段落第2句,‘Integrity had collapsed…’,中的‘she argued’表现出她不开心的辩论,所以这里如果你没留意到这线索可能就麻烦了。看看她撇着嘴为什么不开心:‘integrity had collapsed’,没有诚信可言、满街的潜规则。‘…because of a collective acceptance,大众认知,the only sorting mechanism in society,社会上的唯一‘分类机制’, should be profit and the market,是利润和市场占有率。白话文:她对现代社会的向钱看非常有意见。第2段的其它证据:关键词‘absence of purpose…become…dangerous goals for capitalism and freedom.’,缺乏目标的一昧求利是资本主义和自由主义的威胁。选项A),consequences是后果;目前sorting mechanism会带来的后果,也就是对自由和资本主义的威胁。所以A是对的。看看其它选项:B)financial loss是赔钱,并没有在这两段提到,所以是错的;C)政府在道德上的管束;要知道国外不像中国标语贴满街,因为它们知道这不是政府能或需要强势规定的。国外重视身教,不是言教。D)wide misuse广泛的错误应用;部分是没错,但跟选项A比起来差的多。比起选部分没错的选项不如选对的选项安心。答案是A。
37. It can be inferred from Paragraph 3 that
[A] Glem Mulcaire may deny phone hacking as a crime
[B] more journalists may be found guilty of phone hacking.
[C] Andy Coulson should be held innocent of the charge.
[D] phone hacking will be accepted on certain occasions.
理解题。因为‘infer’的关系,好好的把规定的第3段落看看。Ex-是‘前’的意思,例如ex-boyfriend是前男友,ex-wife是前妻,ex-editor是已退休的编辑。Hack是数据入侵;hack phone是电话的非法窃听。Okay,第3段是一个ex-editor因为hacking phone被判刑,但另一个无罪。怎么蒋杀人有罪,毛杀人无罪呢?这不是重点;重点是更多的案件,5千5百类似案件待审 - 更多缺乏诚信的类似事件仍然standstill,停滞不前。跟单一事件无关,所以选项A和C被删除掉。选项D的will be accepted,被认同,不是事实也没有这个趋势;也是错的。看看选项B,5千5百新闻人也做着同样窃听他人电话的事还待审,所以的确有更多的人,不会是所有的5千多人,会步入Andy Coulson的后尘:定谳有罪。
38. The author believes the Rebekah Brooks’s defence
[A] revealed a cunning personality
[B] centered on trivial issues
[C] was hardly convincing
[D] was part of a conspiracy
大海捞针题型。注意,题干问的是Brook’s defence,不是Book’s deference。海有点大,跟着人名找到第4段,关键词是‘astonishing’,让人难以置信的。至于难以相信的事是Rebekah,一名News of the World报社的主编,会什么都不知道(最后一句的‘she knew nothing’)、不确认消息来源(第3句的‘thought to ask but never inquire’)。这是临时工,不是主编吧…。‘难以相信’是选项C的同义词,hard to convince,没有说服力;不过陪审团信了,所以是个successful defence:她被判无罪。选项A是露出母狐狸尾巴,但没有证据,故不选。B是百年大案;也不是事实,可能许多同学连她是谁都不晓得。Conspiracy是阴谋论;D是某阴谋论的一角也是缺乏事实证据的。确认C是答案。
39. The author holds that the current collective doctrine shows
[A] generally distorted values
[B] unfair wealth distribution
[C] a marginalized lifestyle
[D] a rigid moral code
大海捞针题型。找找题干中的collective doctrine,在第5段落第3句‘ For a generation…’,collective doctrine指的是这一世代的确是以‘利润’为前提。再看看后面一句,‘words that mattered’,重要的东西都是跟利益有关的,其它‘正义’、‘公平’都是可被忽视的。这样,选项B)不公平的财产分配,D)不被妥兮的道德 ,都不是这世代的人相信的,所以两个都是错误选项。C是边缘化的生活方式;不要问我是什么东西,没有在文中提到;猜想是不是住在树上、桥下、自给自足、找个山寨夫人这种非非非主流生活方式…。答案是A,作者虽然不想苟同,却为现代主流、多数人的信念。
40. Which of the following is suggested in the last paragraph?
[A] The quality of writing is of primary importance.
[B] Common humanity is central news reporting.
[C] Moral awareness matters in exciting a newspaper.
[D] Journalists need stricter industrial regulations.
姑且算作者态度题型。这种suggest的题型不是看那段第一句就是最后一句,要称它为‘大海’也太勉强了;不过是一杯水吧。第1句可能有点难理解,估计许多讲课老师都会解释错。这一句是作者对Rebekah Brook执笔的News of the World报社不满:“正常的报社、杂志社是公正中立、不背弃人性理念的,是为了让读者了解时事而存在;但News of the World在做者背道而驰的鸟事。”。看选项:选项A是能把死的写成活的文笔是primary importance,最重要的;当然不符合。选项C是写雷锋那种打鸡血让人high的文章;也不符合。D要求更严格的职业法规;这也不是作者要求。作者要的很简单:报导时不要抹灭人性,common humanity,就好了。答案是B。
Part B
How does your reading proceed? Clearly you try to comprehend, in the sense of identifying meanings for individual words and working out relationships between them, drawing on your explicit knowledge of English grammar. (41) ______. You begin to infer a context for the text, for instance, by making decisions about what kind of speech event is involved: who is making the utterance, to whom, when and where.
The ways of reading indicated here are without doubt kinds of of comprehension. But they show comprehension to consist not just passive assimilation but of active engagement inference and problem-solving. You infer information you feel the writer has invited you to grasp by presenting you with specific evidence and cues. (42) _______.
Conceived in this way, comprehension will not follow exactly the same track for each reader. What is in question is not the retrieval of an absolute, fixed or “true” meaning that can be read off and clocked for accuracy, or some timeless relation of the text to the world. (43) _______.
Such background material inevitably reflects who we are. (44) _______.
This doesn’t, however, make interpretation merely relative or even pointless. Precisely because readers from different historical periods, places and social experiences produce different but overlapping readings of the same words on the page-including for texts that engage with fundamental human concerns-debates about texts can play an important role in social discussion of beliefs and values.
How we read a given text also depends to some extent on our particular interest in reading it. (45)_______. Such dimensions of read suggest - as others introduced later in the book will also do - that we bring an implicit (often unacknowledged) agenda to any act of reading. It doesn’t then necessarily follow that one kind of reading is fuller, more advanced or more worthwhile than another. Ideally, different kinds of reading inform each other, and act as useful reference points for and counterbalances to one another. Together, they make up the reading component of your overall literacy or relationship to your surrounding textual environment.
[A] Are we studying that text and trying to respond in a way that fulfills the requirement of a given course? Reading it simply for pleasure? Skimming it for information? Ways of reading on a train or in bed are likely to differ considerably from reading in a seminar room.
[B] Factors such as the place and period in which we are reading, our gender ethnicity, age and social class will encourage us towards certain interpretation but at the same time obscure or even close off others.
[C] If you are unfamiliar with words or idioms, you guess at their meaning, using clues presented in the contest. On the assumption that they will become relevant later, you make a mental note of discourse entities as well as possible links between them.
[D] In effect, you try to reconstruct the likely meanings or effects that any given sentence, image or reference might have had: These might be the ones the author intended.
[E] You make further inferences, for instance, about how the test may be significant to you, or about its validity—inferences that form the basis of a personal response for which the author will inevitably be far less responsible.
[F] In plays,novels and narrative poems, characters speak as constructs created by the author, not necessarily as mouthpieces for the author’s own thoughts.
[G] Rather, we ascribe meanings to test on the basis of interaction between what we might call textual and contextual material: between kinds of organization or patterning we perceive in a text’s formal structures (so especially its language structures) and various kinds of background, social knowledge, belief and attitude that we bring to the text.
这部分好像每一年都有不一样的方式,发现考官真厉害,发明各式各样的酷刑来整考生。“天降大任于斯人也,必先苦其心志,劳其筋骨。”令我好奇不知道今年的形式会是如何。但这一篇是找出合适的句子,A~G放入适合的空格,41~45中。A到G有7个,但41到45共5题;表示有2个选项是干扰。找出关键词非常重要,这样才能在有限时间内马上找到对的句子。在关键词下画线或标帜,如果方向错误也要马上放弃之前标记然后重新标记。
看41题。第一段开头句问人是如何处理看书时资讯在大脑里处理的方式。41的上句的关键词是comprehend,identify…relationship, grammar,分别是认知,与熟悉知识找到关联,文法处理。41的下句的关键词是infer和make decisions,分别是推断,定论。这时你得到的资料是:认知->处理资料->(41)->推断->定论。快速的看选项的关键词,如果熟悉的情况下最好是总结出各选项的大意:A中有studying text,fulfill requirement of course, reading for pleasure等关键词,分别为仔细理解文章,为了考试而读,和悠闲的读书。从中知道A是不同的读书方式。B的关键词是place,period,gender,age,class,分别为地方,时间,性别,年龄,阶级背景。B是细读后做深度的理解。C的关键词是unfamiliar,guess,mental note,possible link,分别为不熟悉,猜测,提醒自己留意,可能的关联。C一看就有点像我们之前的处理看书时资料处理步骤的一环。先做个mental note。看D,关键词reconstruct,image,author intended,分别时重新整理,想像图,作者的打算。也有点像上面的步骤,但是在下断定之后,错误了再回头重审的步骤,所以不可能是41的答案。E的关键词是further inference,test…significant,personal response,分别是更进一步的推论,关键的实验,个人反应。E有点广泛,但知道是对作者的深度理解。F关键词是,比较长,character speak as construct created, not mouthpieces for author’s thoughts。F比较深奥,角色的话是作者基于世代背景下创造出来的结构,不是作者的喉舌。最后G,关键词是rather,interaction between textual and contextual,background,social knowledge,belief and attitude,分别是,与其(开头的连接词一定是关键),字面和上下文的关系,背景,社会了解,信念和感受。G说的很细节,看起来就是作者解释文的中段。
有点长但A~G的关键词和大意都出来了。41题是[C]比较明确,因为是适合的步骤:从看进去字,理解那是字,文字处理,不懂字的意思是要假设,与类似但认识的字做链接、比较,下结论字与句子的意思。
42上文的关键词是infer information,writer presents specific evidence and clues,分别是推论,作者给予的提示或证据。这上文跟[E],evidence和clues的理解后再做further inference比较合适,然后做出读者跟author的共鸣或抵抗。为什么不用选项[B]的原因是开头句不合适:evidence跟factors。当你用factors的时候一定是说明一个能被左右的事物;而不是铁证的evidence跟clue。
43的上文虽然是用what开头但不是问句;what是代名词。关键词是not…absolute, not…fixed, not…clocked for accuracy, not…timeless relation。简单地说,一种米养百种人,一本书各自理解;没有绝对,也没有单一意思。这种not的句子后面常用反义连接词,这样能想到哪一句合适?没错,是[G]:每个人年龄、经历、信念和感受不同,接触到某物的结论也不同,所以适合是的选项。
再看44上句的关键词是background material,造成个人差异的生活背景的东西。不懂,没关系,因为是作者要解释给读者了解的44题的答案:同学与最亲的人(举男女朋友为例,2D或3D的都好)不同的地方,不就是出身地、生日、性别、宗教等等,不就是选项[B]吗?
最后看45。卡在中间的句子;depends,particular interest,跟下句的agenda,分别为取决于,特定的理由/嗜好,隐藏目的。‘特殊的目的’不就是[A]吗:为了考试而读、为了兴趣而读、为了理解而读。简简单单就攻略了这章节。
死记硬背不如找对方法。每个人都有相应的方法,所以如果上述方法不适合你,可以让我知道或慢慢找出适合自己的方式。
|
|